טיפ חברי: אל תאנדקסו את תוצאות החיפוש שלכם בגוגל

Friendly reminder, תבדקו שאתם לא מאנדקסים את תוצאות החיפוש של האתר שלכם. הפעם הפוסט הוא תזכורת בשבילי ובשבילכם. עיקר הדבר הוא תזכורת שאנחנו לא רוצים לאנדקס את תוצאות החיפוש של האתר שלנו.

תוכן עניינים

מחפשים את תוכן העניינים?
הרכיב נמצא בתחתית המסך בצד שמאל 🙂

מה הכוונה? 

יש כאן שני דברים שאני רוצה לדבר עליהם. 

  1. טעויות של הצגת עמוד בתוצאות החיפוש של האתר שלנו – כשיש לנו פיצ'ר של טופס חיפוש באתר. אנחנו נרצה להחריג עמודים לא רלוונטיים מתוצאות החיפוש.
  2. החרגה של תוצאות החיפוש שלנו באתר, במנועי חיפוש (גוגל, בינג וכו')

נתחיל עם הראשון:

החרגת עמודים מתוצאות החיפוש

כאן בדוגמה הנוכחית, אם הייתם מחפשים בשדה החיפוש אצלי באתר את המושג "SEO", הייתם מקבלים בתוצאה השניה את "עמוד תודה רבה" לכל מי שמילא את טופס ה-"SEO Audit".

Search Results For Seo In My Blog
Search Results For Seo In My Blog

פספוס מהצד שלי, וזה כמובן ישפיע על המרות למי שסופר המרות על בסיס page view של עמודי תודה רבה. 

בעזרת הפונקציה הבאה נוכל להחריג page ids לא רלוונטיים שיופיעו בשום מקום באתר, גם לא בתוצאות החיפוש הפנימיות של שדה החיפוש בוורדפרס.
ניתן יהיה להגיע לעמוד ה"לא רלוונטי" עם לינק ישיר / בדאשבורד של עריכת העמוד או לחילופין, למלא את הטופס הרלוונטי. 

// Exclude certain pages from WordPress search results //===================== function jp_search_filter( $query ) { if ( ! $query->is_admin && $query->is_search && $query->is_main_query() ) { $query->set( 'post__not_in', array( 827,851 ) ); } } add_action( 'pre_get_posts', 'jp_search_filter' );

בתוך ה-post array תציינו את ה-page id אותו אתם תרצו להחריג מתוצאות החיפוש שלכם.

כך זה יראה אחרי ש"ניקיתי" את תוצאות החיפוש:

Blog Search Results After Excluding Certain Pages
Blog Search Results After Excluding Certain Pages

שימו לב: אם החרגתם בעזרת הפונקציה את עמודי תודה הרבה שלכם מתוצאות החיפוש הפנימיות של האתר, זה לא אומר שהחרגתם את העמודים מסריקה של מנועי החיפוש ואינדוקס באינטרנט.

החרגה של תוצאות החיפוש שלנו באתר, במנועי חיפוש

בסאגה שקרתה לפני מספר שנים, נמצא שגוגל "עזרה" למכור סמים בתוצאות החיפוש שלה.

אתרים מובילים כמו Business Insider עברו מניפולציה של חיפוש בתוך האתר שלהם שאינדקסו אתרי זדון (כמו סמים, אתרים למבוגרים וכמובן מכירת קישורים של SEO) מה שפגע ב-Domain authority והרג (Blacklisted from Google Search results) אתרים קטנים שלא עלו על הבעיה אצלם בזמן.

המניפולציה לא פורצת דרך או פורצת אתרים, היא גם לא בהכרח טכנית כי אין צורך בגישה למאחורי הקלעים של האתר כדי לבצע אותה, לכן גוגל מעולם לא הוציאה "תיקון" פורמלי לבאג (זה לא באג אלא פיצ'ר). 

מי דיבר כאן שוק שחור אלכס חולה אהבה
מי דיבר כאן שוק שחור אלכס חולה אהבה

גוגל מוסיפה לאינדקס דפי אינטרנט במספר דרכים שונות. בדרך כלל, היא בוחנת את התוכן של דף אינטרנט ותשתמש בכל מיני אלגוריתמים כדי להוסיף את העמוד לאינדקס כאשר הוא מותאם לחיפושים שאנשים מבצעים בגוגל. גוגל גם תעקוב אחרי כל קישור שתמצא בעמוד שעשויים להיות לאתרים שונים. 

גם אם אחד מדפי היעד האלו אומר בפירוש לגוגל לא לסרוק אותו (באמצעות "no index robots.txt"), ייתכן שגוגל עדיין תוסיף אותו לאינדקס.
גוגל תכבד את כלל ה-No index, ולכן לא תוסיף לאינדקס את תוכן הדף, עם זאת, תוצאת החיפוש של גוגל עבור הדף עדיין תציג את כתובת האתר שלו. המרכיב החיוני הראשון במניפולציה.

המרכיב החיוני השני כדי לגרום למניפולציה לעבוד הוא שינוי חדש יחסית לאופן שבו גוגל מכניסה לאינדקס דפים שיש להם "מחרוזת שאילתה" (באנגלית: Query String) ב-URL.

מה זה Query String?

מחרוזת שאילתה יכולה להופיע בסוף כתובת אתר. זה החלק שאחרי "?" והוא מורכב מזוג פרמטר-ערך אחד או יותר.

דוגמה טובה תהיה אתרי איקומרס שמשתמשים במחרוזות כדי לסנן בעזרת פילטרים בעמודי קטגוריה באתר שלהם. 

עוד דוגמה תהיה שדה החיפוש אצלי בבלוג, שברגע שתהיה שאילתה מסוימת, תתווסף האופציה של ?s=Your query

מחרוזות שאילתה משמשות ליצירת תוכן דינמי של דף אינטרנט על ידי הכוונה לשרת האינטרנט כיצד עליו להתנהג בתגובה לפרמטרים ולערכים שלהם.

דוגמה נוספת (למשווקים ביננו) תהיה מעקב אחרי ה-UTM שלנו במערכות מעקב אנליטיקס למיניהן.

כל מחרוזת שאילתה יכולה להתווסף לכתובת אתר על ידי כל אחד. זה תלוי בשרת האינטרנט לקבוע אם הוא מזהה צמד פרמטרים-ערך מסוים וכיצד להשתמש בו.

שימוש במחרוזת שאילתה עם פרמטר שאילתה מוכר וערך שאילתה שכל אחד יכול לבחור נותן למניפולציה את המסלול לניצול השינוי של גוגל באינדקס שלה: כתובות אתרים עם מחרוזות שאילתות נוטות כעת הרבה יותר להתווסף לאינדקס כדבר נפרד בתוצאות חיפוש. בעבר גוגל התעלמה מהן.

מסיבה זו, כאשר המניפולציה תיישם את הקישור הזדוני למחרוזת שאילתה באתר שבו הוא שולט במעבר לדף באתר שלך, וגוגל סורקת את הדף של תוצאות המניפולציה, היא מוסיפה גם את הדף הזה לאינדקס שלה. כתוצאה מכך, תוצאות החיפוש של Google כוללות את האתר שלך – בעל המוניטין שלו – שמציג את "המודעות הרעות". זו בהחלט תוצאה לא מכוונת של השינוי, אבל תוצאה בכל זאת.

דוגמה חיה של Business Insider

בפוסט מורחב של Business Insider (באנגלית) הם הציגו דוגמאות שגוגל אינדקסה תוצאות חיפוש של אתרי מדיה מובילים יחד עם ביטויים של מכירת סמים, שוק אפור ושחור, הלוואות והימורים.

נושא מעניין בפסקה האחרונה של הפוסט מציין שחברת האם של Business Insider יחד עם עוד 31 חברות מדיה תבעו את גוגל על בסיס ההפסדים שנגרמו מתוצאות חיפוש אלו.

הערת מערכת, אם אתם רוצים לקרוא את המאמר, אפשר להשתמש ב-12 feet ladder כדי לקרוא את הכתבה המלאה.

Mini Audit DIY של המניפולציה

ניתן לזהות בקלות אם אתם מאנדקסים את תוצאות החיפוש של האתר, במנועי החיפוש, בעזרת בדיקה פשוטה בגוגל עם הדומיין שלנו והפקודה: site:yourdomain.com search
או להשתמש בפרמטר שלכם לחיפוש. במקרה שלי זה יהיה site:domain.com/?s=

במידה ויש לכם כמות דפים גדולה, ייצאו את תוצאות החיפוש החוצה ותבדקו את התוצאות. 

אתם כבר תדעו אם אתם "נגועים" במניפולציה של דפי הספאם או לא.

*פקודת ה-Site היא חלק ממשהו שנקרא Google Dorking, עליו אפרסם פוסט בהמשך עם טיפים לשפר את תוצאות החיפוש כאשר אנחנו עושים מחקר בגוגל.

מצרף כאן למטה מדריכים של שני תוספי SEO פופולריים על איך לא לאנדקס דפי אינטרנט ספציפיים או סוגי פוסטים מסוימים בעזרת אותם תוספים:

איך לא לאנדקס דפי אינטרנט ב-Yoast

איך לא לאנדקס דפי אינטרנט ב-Rankmath

Yoast Allow Search Engines To Show This Content In Search Results
Yoast Allow Search Engines To Show This Content In Search Results

סיכום

הפוסט היום מתפקד בתור תזכורת בשבילי ולכם לזכור שתמיד, בכל אתר, יהיו דפים שאנחנו נרצה שלא יופיעו בתוצאות החיפוש, בין אם זה באתר שלנו או במנועי החיפוש. בעזרת פונקציית PHP פשוטה ניתן לטפל נקודתית בצורה מדויקת בתוך כל אתר וורדפרס.
יחד עם תוספי SEO ניתן גם להשפיע על הנראות של התוצאות שלנו במנועי החיפוש וכמובן להשפיע על ה-Crawl Budget בשביל שהדפים החשובים יותר, יתאנדקסו מהר יותר. 

הפוסט מצטרף לשורת ההמלצות של "תזכורות לעצמי", כמו ששיתפתי על לזכור לייצר עמוד מעקב אחר הזמנה ב-Woo.

שתפו את הפוסט:

פייסבוק
וואטסאפ
לינקדאין
אי-מייל
מעוניינים לקבל עדכונים על פוסטים שאני כותב במייל? >>

החשיבות של דפי 404

עמודי 404 מעולם לא מסמנים טוב באתרי אינטרנט, גוגל לא אוהבת אותם, הסירצ' קונסול שלנו (סתם זה גם של גוגל) לא אוהב אותם, מקדמי אתרים לא אוהבים אותם בכלל. עם זאת, זהו דף נורא חשוב בחוויית הגלישה של משתמש קצה (UX).

לקריאת הפוסט

איך לעשות תוכן עניינים רספונסיבי, דינמי ודביק

אם הגעתם לפוסט הזה, כנראה שאנחנו נמצאים באותה הבעיה: אין תוסף table of contents שניתן להתאים את העיצוב שלו למשהו שמרגיש כמו עיצוב של השנה הנוכחית או שלא מצריך יכולות קוד מטורפות. הכל די מיושן או שלא באמת ניתן להתאמה אישית כפי שחשקה נפשנו.

עריכה: הרכיב תוכן עניינים של אלמנטור, הוא לא הרכיב המדובר, אלא רכיב שנבנה בקוד, שנמצא בתחתית המסך בצד שמאל.

לקריאת הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן